Маловільшанська громада

Київська область, Білоцерківський район

Обережно кліщі

Дата: 09.04.2024 16:22
Кількість переглядів: 29

Фото без опису

Сектор з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та охорони праці виконавчого комітету Маловільшанської сільської ради попереджає про небезпеку укусу кліщів.

У квітні-травні кліщі активно розмножуються та виходять на "полювання". Люди ж в цей час планують виїзди й прогулянки на природі.

Чим же небезпечні кліщі?

Ці паразити – розповсюджувачі бактеріальних інфекцій. Інкубаційний період становить від 1 до 30 днів. Симптомом є: в місці укусу з’являється червона пляма, оточена ніби нормальною шкірою, і далі – червоне кільце. Але лише 30% людей можуть сказати, що їх покусав кліщ. Внаслідок може розвитися кліщовий енцефаліт, рідше – інші інфекції.

При виявленні кліща обов'язково – зверніться до медиків за допомогою. У випадку коли він ще невеликий, в доступному місці, а Ви з певних причин не можете звернутися до лікаря – можна спробувати дістати самому пінцетом, або ниткою, але діяти потрібно обережно, щоб не розчавити його та не залишити частину паразита в середині.

Як захиститися від кліщів? Збираючись на прогулянку до лісу чи парку обирайте одяг світлих кольорів, який щільно прилягає до тіла. Штани треба заправляти у шкарпетки. Взуття закрите і світлого кольору. Після повернення додому одяг варто оглянути та випрати.

При поверненні додому – огляньте себе, своїх близьких та домашніх тварин.

Бережіть себе і своїх рідних.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь