Маловільшанська громада

Київська область, Білоцерківський район

Ухиляння батьків від батьківських обов'язків

Дата: 05.02.2023 15:42
Кількість переглядів: 44

Фото без опису

Питання належного виховання дітей, досягнення порозуміння між батьками і дітьми, відповідальності батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків завжди є важливими й актуальними. Законом України “Про охорону дитинства” визначено, що батьки або особи, які їх замінюють, зобов’язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров’я, фізичний, духовний і моральний розвиток, навчання, створювати належні умови для розвитку її природних здібностей, поважати гідність дитини, готувати її до самостійного життя та праці. Так, відповідно до повідомлення про неналежне виконання батьківських обов’язків, яке надійшло від небайдужих мешканців Маловільшанської сільської громади, працівниками служби у справах дітей та сім’ї, спільно з поліцейським офіцером громади та старостою с. Мала Вільшанка було здійснено виїзд за заявленою адресою. Під час обстеження було виявлено неналежне виконання батьками їх обов’язків стосовно їх малолітньої дитини. Стосовно батьків складений протокол про адміністративне правопорушення за ст.184 КУпАП. , який в подальшому буде скерований до суду. Рішенням Комісії з питань захисту прав дітей батькам надано 10-денний термін для створення належних умов .

За більш детальною інформацією щодо відповідальності за невиконання батьківських обов’язків стосовно малолітніх/неповнолітніх дітей можна ознайомитись на офіційному сайті громади за посиланням: https://malavilshankagromada.gov.ua/news/1675752224/

Шановні батьки!

Треба пам’ятати, що виховання дітей – відповідальна справа. Розуміння між батьками, взаємоповага, підтримка, самореалізація, баланс сімейного та особистого життя, змістовне дозвілля, спільна участь у вихованні дітей, рівний розподіл домашньої роботи, як компоненти ідеї гендерної рівності, створюють сімейне середовище, сприятливе для розвитку дитини, дотримання її прав, формування гармонійної особистості!

Якщо Ви стали свідком неналежного виконання батьків своїх обов’язків відносно малолітніх/неповнолітніх дітей, звертайтеся до Нацполіції за номером телефону - 102, а також до служби у справах дітей та сім’ї виконавчого апарату Маловільшанської сільської ради за номером телефону – 0456328343 або за адресою: вул.Перемоги, 24, с.Мала Вільшанка, Білоцерківський район.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь