Маловільшанська громада

Київська область, Білоцерківський район

Бережіть природу від пожежі

Дата: 10.04.2023 08:42
Кількість переглядів: 103

 

Фото без опису

Сектор з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та охорони праці виконавчого комітету Маловільшанської сільської ради ПОПЕРЕДЖАЄ!!! Початок весни відкриває сезон пожежонебезпечного періоду. Період року під час якого масово виникають пожежі в екосистемах, а саме у лісових зонах.

Для кожного мешканця приватної ділянки, це норма – спалювати сміття на своїй присадибній чи дачній території. Але більшість навіть не мають уявлення, яку загрозу несе за собою спалювання залишків рослинності, а особливо сміття. В першу чергу, при спаленні сухостою, люди знищують не тільки сміттєві залишки, але і своє здоров’я, а також завдають значної шкоди довкіллю! Із сухою травою та опалим листям, як правило горить і безліч різноманітного сміття. Пластик та поліетилен при згоранні виділяє до 70 різноманітних хімічних сполук в повітря, більшість з яких отруйні для людини. Але, катастрофічною причиною під час спалювання сухих рослинних залишків є виникнення пожеж, які можуть перерости у великомасштабні пожежі.

Лісові пожежі є найбільшим лихом для лісу. За лічені хвилини вони можуть знищити або пошкодити лісові насадження, що вирощувалися десятиріччями. При цьому збитків зазнають не тільки лісові масиви, рослинність, гинуть також дикі тварини та птахи. Основною причиною виникнення лісових пожеж є порушення громадянами вимог Правил пожежної безпеки в лісах під час відпочинку та випалювання сухої травянистої рослинності на сільгоспугіддях, пастбищах, а також випалювання очерету. Сильні вітри роздмухують вогонь і розповсюджують його у прилеглі лісові масиви, чим створюють реальну загрозу їх знищення. Швидкість поширення вогню надзвичайно висока, неконтрольовані пожежі становлять загрозу приватним житловим будинкам, втрати великих матеріальних цінностей та тваринам, які перебувають на території приватного угіддя.

Господарям, слід замислитись, чи варто випалювати суху траву, бур’ян, опале листя та сміття. Так, перетворюючи екосистеми на попелище люди наносять шкоду навколишньому середовищу, собі й оточуючим.

Будьте відповідальними та не нехтуйте правилами безпеки! Бережіть себе, та навколишнє середовище!

У разі виникнення пожежі, одразу телефонуйте до служби порятунку за номером «101»!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь