Маловільшанська громада

Київська область, Білоцерківський район

Схема розгляду повідомлень про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень

Дата: 20.06.2022 16:12
Кількість переглядів: 501

 Фото без опису

 

Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області інформує щодо окремих питань заохочення викривачів корупційних правопорушень, а саме: відповідно до частини четвертої статті 53 Закону України “Про запобігання корупції” (далі – Закон) державні органи, а також юридичні особи, зазначені у частині другій статті 62 Закону, забезпечують викривачам умови для здійснення повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону шляхом, зокрема, впровадження механізмів заохочення та формування культури повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону.

Данні умови чітко прописані у постанові правління Пенсійного фонду України від 05 травня 2022 року № 5-1 “Про затвердження Положення про впровадження у Пенсійному фонді України, його територіальних органах та державному підприємстві, що належить до сфери управління Пенсійного фонду України, механізмів заохочення викривачів та формування культури повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону України “Про запобігання корупції” зареєстровано в Міністерстві юстиції України 20 травня 2022 року за № 547/37883.

У разі, коли Вам стали відомі факти порушення антикорупційного законодавства працівниками Головного управління ПФУ у Київській області, Ви можете повідомити про це через будь-який зручний для Вас канал комунікації.

Наголошуємо, що особи, які надають допомогу в запобіганні і протидії корупції перебувають під захистом держави (частини 2, 3 статті 53 Закону України «Про запобігання корупції».

Повідомлення може бути подано:

- без зазначення авторства (анонімно)

Анонімне повідомлення про порушення вимог антикорупційного законодавства підлягатиме розгляду, якщо зазначена в ньому інформація стосується конкретної особи, містить конкретні фактичні дані, які можуть бути перевірені.

Анонімне повідомлення про порушення вимог Закону підлягає перевірці у термін не більше п’ятнадцяти днів від дня його отримання. Якщо у вказаний термін перевірити інформацію, що міститься в повідомленні, неможливо, начальник Головного управління продовжує термін розгляду повідомлення до тридцяти днів від дня його отримання.

- із зазначенням авторства

Повідомлення підлягає перевірці у термін не більше тридцяти днів від дня його отримання, за результатами розгляду викривачу надається письмова відповідь.

Повідомлення про порушення вимог Закону може бути як письмовим, так і усним.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь