Маловільшанська громада

Київська область, Білоцерківський район

ВАЖЛИВО!!!

Дата: 17.02.2022 09:07
Кількість переглядів: 689

Фото без опису

ДИТЯЧІ ПУСТОЩІ З ВОГНЕМ

Дуже часто винуватцями пожеж є діти. На жаль, реалії сьогодення такі, що більшість батьків, аби задовольнити потреби сім`ї, змушені багато працювати і не приділяють достатньо уваги своїм дітям. В основі дитячих пустощів із вогнем лежить безмежна допитливість, бажання пізнати навколишній світ, наслідування дорослим, які щоденно користуються вогнем, відсутність страху перед можливою загибеллю. Додайте сюди відсутність нагляду з боку дорослих та невмілі дії в екстремальних ситуаціях – і є усі чинник для трагедії.


 Шановні батьки!

Пояснюйте дітям небезпеку і наслідки гри з вогнем. Проводьте з дітьми цікаві і безпечні ігри. Зробіть все, щоб небезпечні ігри дітей з вогнем стали неможливими. Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками. Пам'ятайте, що життя ваших дітей залежить лише від вас самих!

Запам’ятайте, що вогоньце смертельна небезпека, яка загрожує здоров’ю, життю людини. Щоб уникнути біди, слід пам`ятати, що дітям категорично заборонено:

бавитися із сірниками, палити папір та інші предмети у приміщеннях
 – переносити відкритий вогонь з одного місця на інше
 – запалювати легкозаймисті предмети чи рідини.

                                                               Ігор Бадьор   Білоцероківське РУ ГУ ДСНС України у Київській області

Фото без опису

Електорбезпека у вашій оселі

Якщо електропроводку вашої оселі було змонтовано ще 30 років або більше тому, бажано її замінити повністю з кількох причин. По-перше, її ізоляція втрачає цілісність за тривалого використання, що може призвести до ураження електрострумом. По-друге, ми стали більше користуватися електропобутовими приладами ( електрочайник, праска, мікрохвильова піч, бойлери, кондиціонери, телевізори, пральна машина тощо). Це може призвести до перенавантаження електромережі, а часом і до пожежі.

              Різноманітність електроприладів, яку пропонують торговельні мережі, дуже велика, і потужність, якої вони потребують, також немала, тому  не слід користуватися одночасно всіма  приладами, які є у вашій оселі. Для влаштування електропроводки слід залучати досвідчених фахівців, які можуть виконати роботу з урахуванням вимог електробезпеки.

               Важливо дотримуватись техніки безпеки під час користування електроприладами. Головну увагу варто звернути на нагрівальні прилади – їх треба тримати на безпечній відстані від горючих матеріалів. Купувати слід у спеціалізованих магазинах, щоб уникнути підробок.. Також не зайве перевірити з’єднання в розетках, вимикачах, вилках та розподільчих коробок, де може бути поганий контакт. За великої споживчої потужності в цих місцях нагріваються металеві частини, що може спричинити пожежу.

 

                                                             Олег Масло   Білоцерківське РУ ГУ ДСНС України у Київській області

 Фото без опису

 

ПОЖЕЖНА БЕЗПЕКА В ПОБУТІ

Основні причини від яких виникають пожежіперевантаження електромережі та порушення правил пожежної безпеки .

Щоб такого не трапилося  пожежі, необхідно суворо дотримуватися  встановлених для всіх правил пожежної безпеки в побуті та, перш за все, вимоги пожежної безпеки при встановленні та експлуатації електроприладів.

Це слід виконувати кожному:

- слід вчасно проводити  ревізію електропроводки, утримувати  в справному стані розетки,  вимикачі, рубильники та інші  електроприлади;

- категорично забороняється підвішувати абажури на електричних проводах, заклеювати електропроводку шпалерами, зафарбовувати олійною фарбою, включати в одну розетку одночасно декілька приладів

- йдучи з будинку, слід вимикати побутову техніку, не залишати включеними електроприлади, що працюють в режимі очікування.

Якщо сталася пожежа, телефонуйте за номером 101. Намагайтеся якнайшвидше покинути палаюче приміщення. Не втрачайте часу на порятунок майна, головне - врятувати себе і інших.

 

 Василь ЧЕХ  Білоцерківське РУ ГУ ДСНС України у Київській області.

Фото без опису

Чадний газ тихий вбивця!

В період опалювального сезону небезпечним є не тільки виникнення пожежі в житлі, а й отруєння чадним газом. Традиційною, на жаль, причиною отруєння чадним газом є неправильний монтаж та експлуатація пічного обладнання.

Чадний газ не має запаху, безбарвний, тому його неможливо відчути. Він утворюється в результаті горіння в умовах нестачі кисню. Так, наприклад, в кухні об’ємом 16 куб.м при горінні 3-х горілок впродовж 2 годин концентрація СО зростає в 11 разів.

Чадний газ є небезпечним тому, що він вступає в реакцію з гемоглобіном крові в 200-300 інтенсивніше за кисень. В наслідок цього кров’яні тільця втрачають здатність постачати організм киснем, що викликає кисневе голодування – гіпоксію.

У першу чергу кисневе голодування відчувають клітини головного мозку – звідси виникає головний біль. Це перша ознака надходження до організму чадного газу. Крім цього його дія викликає порушення координації рухів, депресію, людина втрачає здатність розмірковувати, її поведінка стає неадекватною – втрачається бажання уникнення існуючої загрози та здійснення заходів до власного порятунку. Вплив чадного газу може привести до зупинки дихання, а то й до смерті людини.

Нейтралізувати чадний газ дуже важко через його нездатність вступати в реакцію з водою, кислотами та лугами. Проте він легко розчиняється у воді, тому, в разі відсутності спеціальних засобів захисту органів дихання, необхідно використовувати зволожену пов’язку на обличчя – вона набагато зменшує концентрацію чадного газу.

У разі отруєння чадним газом потерпілого слід негайно винести на свіже повітря в лежачому стані, розстібнути одяг для вільного доступу чистого повітря до легенів, забезпечити спокій і тепло, бо переохолодження організму є небезпечним.

У разі необхідності зробити штучне дихання та не гаючи часу телефонувати до швидкої медичної допомоги за номером телефону «103»

 

Як вберегтись від отруєння чадним газом:

- відкривати приміщення на час роботи газових приладів;

- перевірити наявність тяги в димоходах та вентиляційних каналах;

- слідкувати, щоб димові та вентиляційні канали були завжди справні;

- не закривати решітку вентиляційного каналу;

- не залишати працюючі газові прилади без нагляду;

- не використовувати газову плиту для обігріву приміщення;

Обережність та дотримання правил пожежної безпеки – запорука недопущення отруєння чадним газом!

 

              Сергій ШАРАВАРА Білоцерківське РУ ГУ ДСНС України у Київській області

 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь