Маловільшанська громада

Київська область, Білоцерківський район

ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ

Дата: 04.02.2022 19:49
Кількість переглядів: 582

Прес-реліз від 03.02.2022 р.

 

Щороку українці майже пів мільйона днів проводять на оплачуваній ФССУ самоізоляції від COVID-19

 

Аби зупинити поширення COVID-19 Фонд соціального страхування України оплачує українцям період самоізоляції після контакту з хворим на коронавірусну хворобу. Така допомога від Фонду фінансується у розмірі 50% середнього доходу та 100% – для медичних працівників.

Упродовж 2021 року застраховані особи були на самоізоляції під медичним наглядом 443,5 тисячі профінансованих за кошти ФССУ днів. У перший рік пандемії кількість днів самоізоляції, оплачених за кошти Фонду, сягала 465,7 тисячі.

Загалом за підсумками року Фонд соціального страхування України профінансував проходження самоізоляції для 77,8 тис. застрахованих осіб на суму 83,5 млн гривень.

Найбільше працівників, які у минулому році знаходились на самоізоляції від COVID-19, у Києві – понад 10,6 тис. осіб, а також у Дніпропетровській області (5,9 тис.), Донецькій області (5,5 тис.) та у Запорізькій області (5 тис.).

Допомога по самоізоляції фінансується ФССУ на підставі електронного лікарняного, створеного із зазначенням причини непрацездатності «10 – Перебування в самоізоляції, обсервації під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СoV-2».

ФССУ здійснює фінансування, починаючи з шостого дня, перші п’ять днів самоізоляції оплачуються роботодавцем. Для отримання виплати роботодавець працівника має оформити на підставі е-лікарняного заяву-розрахунок – саме від дати її подання залежить дата фінансування допомоги.

Слідкувати за станом фінансування лікарняних, у тому числі по самоізоляції від COVID-19, можна онлайн у телеграм-каналі: https://t.me/socialfund.

 

 

Прес-реліз від 03.02.2022 р.

 

За минулий рік управління соцстраху Київщини зареєструвало 896 потерпілих від нещасних випадків на виробництві, на яких складено акти за формою Н-1, пов’язані з виробництвом

 

За 2021 рік порівняно з відповідним періодом 2020 року кількість страхових нещасних випадків, внесених до ЄІАС, збільшилась у 1,6 раза (з 566 до 896), кількість смертельно травмованих осіб збільшилась у 1,7 раза (з 18 до 33). Збільшення кількості страхових нещасних випадків порівняно з попереднім роком сталося через значну кількість завершених у 2021 році розслідувань гострих професійних захворювань внаслідок зараження коронавірусом SARS-CoV-2 медичних працівників закладів охорони здоров’я Київщини, які здебільшого сталися (отримані повідомлення) у попередньому 2020 році, та відповідно складених за результатами завершених розслідувань актів форми Н-1/П (758, із смертельним наслідком – 20). У 2020 році зареєстровано відповідно 400, із смертельним наслідком – 8.

Найбільше потерпілих у страхових нещасних випадках, розслідування яких завершено у стислі строки, зареєстровано у відділеннях м. Біла Церква, Білоцерківському, Фастівському, Ірпінському, Бориспільському відділеннях. На ці пять відділень припадає 66,9% усіх потерпілих у страхових нещасних випадках по управлінню.

Найбільше потерпілих із смертельним наслідком у страхових нещасних випадках зареєстровано у трьох відділеннях: Білоцерківському, Броварському, Бориспільському

Прес-реліз від 03.02.2022 р.

 

Минулоріч до управління соцстраху Київщини надійшло понад тисячу повідомлень про нещасні випадки/гострі профзахворювання

 

За минулий рік до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області надійшло та зареєстровано 1016 повідомлень про нещасні випадки/гострі професійні захворювання (отруєння), із них 70 – зі смертельним наслідком.

Порівняно з відповідним періодом 2020 року кількість повідомлень про нещасні випадки/гострі професійні захворювання (отруєння) зменшилась на 42,5% (з 1768 до 1016), кількість повідомлень про випадки зі смертельним наслідком зменшилась на 4,1% (з 73 до 70).

Це зумовлено зменшенням практично вдвічі кількості випадків інфікування медичних та інших працівників на COVID-19, роботи яких пов’язані з виконанням професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику зараження збудниками інфекційних хвороб (коронавірусом SARS-CoV-2) та розслідуються як випадки гострого професійного захворювання. Повідомлень про такі випадки зареєстровано 825 (26 – зі смертельним наслідком), що складає 81,2% (37,1% – зі смертельним наслідком) від загальної кількості повідомлень.

Найбільша кількість повідомлень про випадки гострого професійного захворювання COVID-19 зареєстрована у відділенні в місті Біла Церква, Вишгородському, Фастівському, Білоцерківському, Ірпінському відділеннях. Загальна кількість повідомлень за цими п’ятьма відділеннями складає 74,8% від кількості повідомлень про гострі професійні захворювання на COVID-19 по Київській області.

 

Прес-реліз від 04.02.2022 р.

 

Охорона здоров’я – галузь економіки з найбільшим рівнем страхових нещасних випадків та гострих профзахворювань

 

До основних галузей економіки з найбільшим рівнем страхових нещасних випадків та гострих профзахворювань за підсумками 2021 року належать: оптова та роздрібна торгівля; ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів – 2,2% (20 травмованих осіб), сільське господарство, лісове господарство та рибне господарство – 1,8% (16 травмованих осіб), транспорт, складське господарство, поштова та кур’єрська діяльність –1,1% (10 травмованих осіб), будівництво – 1,9% (17 травмованих осіб), охорона здоров’я – 84,9% (761 травмована особа, в т. ч. 21 – смертельно).

Кількість страхових нещасних випадків та гострих профзахворювань у галузі охорони здоров’я порівняно з 2020 роком збільшилась у 1,9 раза (з 410 до 761 потерпілих осіб). Кількість страхових випадків із смертельним наслідком збільшилась в 2,6 раза.

Таке зростання зумовлено значною кількістю завершених у 2021 році розслідувань випадків інфікування медичних та інших працівників на COVID-19, робота яких пов’язана з виконанням професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику зараження збудниками інфекційних хвороб (коронавірусом SARS-CoV-2), які здебільшого сталися (отримані повідомлення) у попередньому 2020 році.

 

На підприємствах Київщини кількість потерпілих у страхових нещасних випадках та гострих профзахворюваннях становить 185 чоловіків та 711 жінок

 

Найбільше у 2021 році нещасних випадків і гострих профзахворювань сталося з працівниками таких професій: сестра медична (брат медичний), сестра медична (брат медичний) стаціонару,  лікар загальної практики – сімейний лікар, молодша медична сестра (санітарка, санітарка-прибиральниця, санітарка-буфетниця та ін.), молодша медична сестра (молодший медичний брат) з догляду за хворими.

Серед причин страхових нещасних випадків переважають організаційні –45,5%, або 408 нещасних випадків. Через техногенні, природні, екологічні та соціальні причини сталося 32%, психофізіологічні причини – 16%, технічні причини – 6,5% нещасних випадків. Причому частка страхових нещасних випадків внаслідок зараження на COVID-19 в організаційних причинах складає 87,7%, у техногенних, природних, екологічних та соціальних – 97,9%, у психофізіологічних – 83,2%, в технічних причинах – відсутня.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь