Маловільшанська громада

Київська область, Білоцерківський район

Особи, які не можуть бути декларантами в одноразовому (спеціальному) добровільному декларуванні

Дата: 26.01.2022 12:45
Кількість переглядів: 468

Фото без опису

Особи, які не можуть бути декларантами в одноразовому (спеціальному) добровільному декларуванні

 

Білоцерківська ДПІ ГУ ДПС у Київській області повідомляє, що відповідно до п.п. «е» п. 4 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями об’єктами одноразового (спеціального) добровільного декларування можуть бути визначені підпунктами 14.1.280 і 14.1.281 п. 14.1 ст. 14 ПКУ активи фізичної особи, що належать декларанту на праві власності (в тому числі на праві спільної часткової або на праві спільної сумісної власності) і знаходяться (зареєстровані, перебувають в обігу, є на обліку тощо) на території України та/або за її межами станом на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації (далі – Декларація), зокрема, інші активи фізичної особи, у тому числі майно.

Проте, не можуть бути декларантами в одноразовому (спеціальному) добровільному декларуванні:

- особи, які станом на дату початку періоду одноразового (спеціального) добровільного декларування є малолітніми/неповнолітніми або недієздатними особами і при цьому перебувають на повному утриманні інших осіб (у тому числі батьків) та/або держави, або є особами, дієздатність яких обмежена і над такими особами встановлена опіка/піклування;

- особи, які, починаючи з 01 січня 2010 року, виконують або виконували в Україні публічні функції, передбачені п.37 част.1 ст.1 Закону України від 06.12. 2019  № 361-ІХ «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення»;

- особи, стосовно яких з боку України застосовані спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) відповідно до Закону України від 14.08.2014 №1644-VII «Про санкції» із змінами та доповненнями.

Білоцерківська ДПІ

 

Як формувати касовий чек, якщо товар доставляють через службу доставки?

 

Білоцерківська ДПІ ГУ ДПС у Київській області повідомляє, що формування касового чеку залежить від того, у який спосіб клієнт оплачує за доставку товару. А саме:

  1. попередня оплата на поточний рахунок

Коли покупець переказує повну попередню оплату за товар на поточний рахунок продавця у форматі IBAN, не потрібно формувати фіскальний чек через РРО / програмний РРО. У цьому разі продавець лише вкладає до поштового відправлення документ на товар — товарний чек, накладну тощо.

  1. попередня оплата платіжною карткою

Якщо попередня оплата надходить через платіжні картки, сформуйте фіскальний касовий чек, оскільки йдеться про розрахункову операцію в розумінні Закону про РРО. Фіскальний чек можете вкласти в поштове відправлення або надіслати покупцеві на електрону пошту чи мобільний телефон.

  1. накладний платіж

У цьому випадку, чи застосовувати РРО / програмний РРО залежить від умов договору між продавцем і перевізником.

Статтею 664 Цивільного кодексу України встановлено, що обов'язок продавця передати товар покупцеві вважається виконаним у момент:

1) вручення товару покупцеві, якщо договором встановлений обов'язок продавця доставити товар;

2) надання товару в розпорядження покупця, якщо товар має бути переданий покупцеві за місцезнаходженням товару.

Договором купівлі-продажу може бути встановлений інший момент виконання продавцем обов'язку передати товар.

Товар вважається наданим у розпорядження покупця, якщо у строк, встановлений договором, він готовий до передання покупцеві у належному місці і покупець поінформований про це. Готовий до передання товар повинен бути відповідним чином ідентифікований для цілей цього договору, зокрема шляхом маркування.

Якщо з договору купівлі-продажу не випливає обов'язок продавця доставити товар або передати товар у його місцезнаходженні, обов'язок продавця передати товар покупцеві вважається виконаним у момент здачі товару перевізникові або організації зв'язку для доставки покупцеві.

Тобто, вважають, що продавець виконав свій обов’язок передати товар покупцеві тоді, коли передав товар перевізникові / організації зв’язку для доставки покупцеві .

Продавець вкладає в поштове відправлення документи на товар — товарний чек або накладну. Розрахунки проводить перевізник у місці, де покупець отримує товару. Разом з товаром він видає покупцеві і фіскальний чек на приймання готівки чи платіжної картки.

У подальшому розрахунки за товар проходять між перевізником та продавцем за договором між продавцем і перевізником.

Білоцерківська ДПІ

Розпочата кампанія декларування доходів

 

Білоцерківська ДПІ ГУ ДПС у Київській області повідомляє, що з січня поточного року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2021 року.

Щороку подавати декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік – конституційний обов’язок громадян (ч. 2 ст. 67 Конституції України).

За вибором платника податків декларація подається за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою; поштою або засобами електронного зв’язку.

Звертаємо увагу, що для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку.

Білоцерківська ДПІ

Як перевірити отримання контролюючим органом одноразової (спеціальної) добровільної декларації?

 

Білоцерківська ДПІ ГУ ДПС у Київській області повідомляє, що абзацом першим п. 42.6 ст. 42 Податкового кодексу України визначено, що електронний документообіг між платником податків та контролюючим органом здійснюється відповідно до ПКУ, законів України від 22 травня 2003 року №851-IV «Про електронні документи та електронний документообіг» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 851) та від 05 жовтня 2017 року №2155-VIII «Про електронні довірчі послуги» із змінами та доповненнями без укладення відповідного договору.

Порядок обміну електронними документами з контролюючими органами, затверджений наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 № 557 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 01.06.2020 № 261) (далі – Порядок № 557).

У разі якщо адресатом є контролюючий орган, після надходження електронного документа здійснюється його автоматизована перевірка. Автоматизована перевірка здійснюється у день надходження або не пізніше наступного робочого дня, якщо електронний документ надійшов після закінчення операційного дня

Відповідно до п. 8 розд. ІІ Порядку № 557 перша квитанція надсилається автору електронного документа протягом двох годин з часу його отримання контролюючим органом, в іншому разі – протягом перших двох годин наступного операційного дня.

У першій квитанції, що формується за результатами автоматизованої перевірки, повідомляється про результати такої перевірки. У разі негативних результатів автоматизованої перевірки у першій квитанції повідомляється про неприйняття електронного документа із зазначенням причин, у такому випадку друга квитанція не формується.

Якщо автору протягом встановленого строку після відправки електронного документа не надійшла перша квитанція, електронний документ вважається не одержаним адресатом.

Не пізніше наступного робочого дня з моменту формування першої квитанції, якщо інше не встановлено нормативно-правовими актами та Порядком № 557, формується друга квитанція (абзац перший п. 9 розд. ІІ Порядку № 557).

Друга квитанція є підтвердженням про прийняття (реєстрацію) або повідомленням про неприйняття в контролюючому органі електронного документа. В другій квитанції зазначаються реквізити прийнятого (зареєстрованого) або неприйнятого (із зазначенням причини) електронного документа, результати обробки в контролюючому органі (дата та час прийняття (реєстрації) або неприйняття, реєстраційний номер, дані про автора та підписувача (підписувачів) електронного документа та автора квитанції).

Білоцерківська ДПІ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь